Slavlje odbojkaša Halkbanka (©CEV)
Slavlje odbojkaša Halkbanka (©CEV)

Iznenađenje Halkbanka protiv Lubea: Kad je teško tu je Tomas Jaške

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 21:43

Ekipa iz Ankare ostvarila bitnu pobedu na domaćem terenu

Četvrtfinalni dueli Lige šampiona sami po sebi su zanimljivi, ali još veću pažnju privuku kada se dogode iznenađenja. Jedno je stiglo odmah na otvaranju ove faze takmičenja, a desilo se u Ankari gde je domaći Halkbank dobio italijanski Lube - 3:1 (21:25, 25:20, 25:23, 25:21). Revanš utakmica u Ćivitanovi odigraće se 15. marta od 20.30.

Turski tim je poslednji poraz na svim frontovima zabeležio još 26. novembra prošle godine, ali bez obzira na takvu seriju večerašnji meč nije dočekao kao favorit. Razlog je jasan - protivnik je bio šampion Italije.

Izabrane vesti

Na krilima raspoloženog Ivana Zajceva, Lube je dobio prvi set - 25:21. U tom periodu iskusni korektor je upisao šest poena, a imao je i dobru podršku saigrača. Na drugoj strani izdvojio se tandem Nimir Abdel Aziz i Tomas Jaške. Prvi je dao šest, a drugi navedeni sedam poena. Njih dvojica nisu uspeli ekipi da donesu pobedu u prvom periodu, ali u naredna tri jesu.

Ubojiti napad i snažni servis - glavni su razlozi za trijumf ekipe iz Ankare. Bili su mnogo opasniji Turci u tim elementima, dok su Italijani uspeli da naprave prednost samo u bloku.

Nimir Abdel Aziz u napadu (CEV)Nimir Abdel Aziz u napadu (CEV)

Kad se podvukla crta posle četiri seta, kao najzapaženiji se izdvojio Amerikanac Tomas Jaške. On je predvodio pobednički tim sa 22 poena - 19 iz napada i tri as servisa. Drugi dvocifreni bio je Nimir Abdel Aziz, koji je završio utakmicu sa 16 poena. Čak osam puta su uspeli da ga izblokiraju protivnici, ali kad on nije mogao prolazio je njegov saigrač Jaške.

U poraženom sastavu najbolji je bio mladi Matija Botolo sa 14 poena. Po 13 su upisali Ivan Zajcev i Marlon Jant Erera.

Večeras se igra još jedan zanimljiv meč, a sastaju se Zaksa i Trentino. U sredu je na programu susret Berlina i Peruđe, a u četvrtak na megdan izlaze Fridrihshafen i Jastrežebski.

ČETVRTFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Halkbank - Lube Ćivitanova 3:1

Zaksa - Trentino U TOKU

Sreda

19.30: Berlin - Peruđa

Četvrtak

19.00: Fridrihshafen - Jastrežebski



tagovi

HalkbankCEV Liga šampionaOK Lube Ćivitanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara